Algemeen

Assist4you

Bedrijfsadvies

Mijn naam is André Fontijn (1966). Na mijn opleiding MTS werktuigbouwkunde ben ik gestart als onderhoudsmonteur bij een metaalgieterij. Inmiddels werk ik 25 jaar in een technische groothandel waarbij ik de laatste 10 jaar als zelfstandig ondernemer/directeur mijn eigen vestiging heb geleid in Roermond. Gedurende deze tijd heb ik diverse opleidingen succesvol afgerond, waaronder NIMA B sales (verkoopleider) en NIMA B marketing (marketing manager).

In 2018 ben ik officieel opgeleid om met behulp van de ME4ALL talentscan mensen te begeleiden en te coachen. Het advies en coachwerk ben ik verder gaan professionaliseren, omdat ik er energie van krijg. Dit keer ga ik samen met mijn vrouw Nicole Fontijn deze tak van ons bedrijf verder invullen. Zij is ook gecertificeerd om de ME4ALL scan af te nemen en is zelf al jaren gezondheidscoach in haar bedrijf Wu Wei Human WellNES. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan...

Hoe gaan wij te werk? We starten met een ME4ALL scan om te kijken hoe je persoonlijke profiel eruit ziet. Wat zijn je persoonlijke talenten en waar zitten je beperkingen. Wat geeft jou energie en wat kost jou energie. Hoe ziet dat er nu uit in jou persoonlijke situatie binnen jouw bedrijf?

Eerst gaan we op zoek naar je drijfveer, wat is de reden dat je gestart bent met je bedrijf. Misschien ben je van plan te starten maar zoek je advies. Wat zou je graag willen bereiken? Hoe ziet de markt eruit waarin je actief bent, wat doen je concurrenten, waar zou jij je kunnen onderscheiden? Waar loop je tegen aan? Wat is de vraag waarom je überhaupt nadenkt over een advies gesprek?

Als ervaringsdeskundige heb ik antwoord op deze vragen nodig om te snappen in welke situatie je nu zit en waar je mogelijkerwijs naar toe zou kunnen/willen.


“We zijn nu al een jaar of 5 actief met ons eigen bedrijf. In het beging groeiden we erg snel maar nu staan we al 2 jaar stil. We verdienen wel geld maar eigenlijk kan ik er niet van leven. Het is fijn om met iemand te praten die snapt waar ik tegen aanloop als ondernemen. Het heeft mij geholpen te beseffen waar mijn kracht ligt en waar ik zaken beter kan uitbesteden. Ik heeft me richting gegeven om me te focussen op een specifieke doelgroep. Als kleine organisatie kan ik het toch niet goed doen voor iedereen.”


"Eigenlijk heb ik nooit nagedacht over het starten van een onderneming. Het is me gewoon overkomen. Ik ben begonnen omdat er ‘een gat in de markt’ was en ik altijd al een eigen bedrijf wilde opstarten. Het starten van een bedrijf zonder een plan kan wel, maar misschien zit er wel meer in. Wellicht kun je met een paar tips wel een veel beter resultaat behalen, of kan ik je helpen (door te beseffen waar je kracht ligt) veel meer plezier te halen uit het ondernemen."